CV
TV

Lise-Lotte Norup

Curriculum vitae

Lise-Lotte Norup debuterede som skuespiller i 1970 i filmen "Det er nat med fru Knudsen", hvor hun spillede en af hovedrollerne.

Hun har haft hovedroller i mange skuespil og musicals på københavnske teatre og turnéteatre. Har bl.a. spillet Sheila i "Hair", Maria Magdalene i "Godspell", Lise Nørgaards skuespil "Riv stikket ud", "Musen" i "Mød mig på Cassiopeia", "Rigtige Piger Ta'r Penge For Det" på Nørrebros Teater, og som look-a-like til Marilyn Monroe i "Mary/Marilyn" på Det danske Teater. Har selvfølgelig også medvirket i de tre Swing Sisters forestillinger "Swing Sisters", "De swinger stadig" og senest "Let it be swing".

Har spillet sommerrevyer over det ganske land siden 1978, fra Tivoli Revyen til Hjørring Revyen. Medvirkede i Nykøbing Falster Revyen 2004 og 2005, kåret som Årets Bedste Revy samt i 2007. Senest medvirket i Kolding Revyen 2008 og Randers Revyen 2009.

I slutningen af sidste århundrede dannede hun pigegruppen "The Golden Retrievers", som ind imellem dukker uventet op.

Startede sin sangerkarriere med solopladen "Lise-Lotte" med egne kompositioner og tekster i 1981. Senere blev hun medlem af den swingende vokalgruppe "Hans Mosters Vovse". Dette førte videre til swing musiken i "Swing Sisters".

Swing Sisters blev dannet i 1992. Udover utallige koncerter er det også blevet til hele 5 cd'er: "SWING", TAKE ME BACK", "4, MAJ" og "LET IT BE SWING" samt jule-cd'en "SWINGING X'MAS".

Dertil kommer utallige qvizzer og konkurrence-programmer på TV, og hun har desuden i 52 afsnit spillet Connie, en af hovedrollerne i tv-serien "Ugeavisen" på DR1. Har lagt stemme til mange reklamer og figurer i utallige tegnefilm på både tv og video.

Lise-Lotte Norup udgav sammen med Hans-Georg Møller (Gorm) i foråret 2009 debatbogen "Himmelmor" som et personligt bidrag til debatten om retten til en værdig død og sit syn på aktiv dødshjælp.

Lise-Lotte Norup har også udgivet 4 kogebøger om sund og sjov mad: "Lise-Lotte Norups Salatbog", "Lise-Lotte Norups Store Salatbog", "Lise-Lotte Norups Suppebog","Lise-Lotte Norups Dessertbog". I starten af 2009 udgave hun sammen med "Gorm", Hans-Georg Møller, debatbogen "Himmelmor" om retten til en værdig død.

Modtog i 1995 "Simon Spies Showpris" og i 1999 "Karen Bergs Hæderslegat". I 2008 blev hun også hædret af Skuespillerforeningen af 1879 da hun blev tildelt "Tudlik Johansens Legat".